Crna hronika

Rumunska policija uhapsila muškarca iz BiH osumnjičenog za ratne zločine

Kako se navodi u saopštenju policije, Zoran Stojčić, 57-godišnjak sa dvojnim državljanstvom BiH i Švedske, uhapšen je uz pomoć Rumunskog centra za međunarodnu policijsku saradnju i imigracione službe.

Rumunska policija - Ilustracija/Srbija danas

Rumunska policija saopštila je da je uhapsila muškarca osumnjičenog za ratne zločine počinjene 1992. godine, za vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji, piše “AP”.

Kako se navodi u saopštenju policije, Zoran Stojčić, 57-godišnjak sa dvojnim državljanstvom BiH i Švedske, uhapšen je uz pomoć Rumunskog centra za međunarodnu policijsku saradnju i imigracione službe u Konstanci, prenosi “New York Times”.

Rumunski generalni policijski inspektorat rekao je da će Stojčić biti pritvoren 24 sata, nakon čega će sud u Konstanci odlučiti o pritvoru do 30 dana dok ne bude moguće njegovo izručenje, javlja “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh