Crna hronika

Ubio je 10 žena i priznao 40 silovanja: Pogubljen je, a posljednjim riječima nije pokazao žaljenje

Prisutna je bila i Lisa Noland, koja je preživjela Longov napad 1984. godine, kada je imala samo 17 godina. Lisa, koja sada radi kao zamjenica u šerifovom uredu okruga Hillsborough, bila je brutalno mučena prije nego što ju je pustio.

65-godišnji Bobby Joe Long ubio je 10 žena i priznao 40 silovanja; proveo je 34 godine čekajući smrtnu kaznu na Floridi, a sinoć je pogubljen smrtonosnom injekcijom.

Njegov posljednji obrok se sastojao od pečene govedine, slanine, pomfrita i coca cole. Na pitanje ima li bilo kakvu posljednju poruku, jednostavno je rekao ‘ne’.

U izvješću piše da nitko nije imao ‘vidljivu reakciju’ i da nije bilo ‘izraženih emocija’ kod obitelji žrtava, prenosi LAD Bible.

Lula Williamsa, majka Chanel Williams, jedne od Longovih žrtava, rekla je: “Drago mi je što smo došli vidjeti ubojicu koji je ubijen. Svi smo dočekali pravdu koju zaslužuju.”

Opisala je Chanel kao kćer punu ljubavi koju je obitelj obožavala. Chanelina mlađa sestra Algalana Douglas rekla je da nijedna Longova žrtva nije zaslužila umrijeti, prenosi novilist.

“To je najteža stvar u cijeloj ovoj situaciji, kroz što su te žrtve prošle”, kazala je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh