Crna hronika

Predložen jednomjesečni pritvor za Jasmina Bajića

Bajić je jučer odbio da zaustavi svoje vozilo u Hadžićima s kojim se, potom, zabio u policijski patrolni automobil u Pazariću.

Velika policijska akcija u Hadžićima - Avaz.ba

Postupajući tužilac Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sud u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Jasminu Bajiću, osumnjičenom za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, izjavila je danas glasnogovornica tog tužilaštva Azra Bavčić.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Bajić je uhapšen jučer, nakon što je u ranim jutarnjim satima izazvao haos na cesti od Ilidže do Pazarića, gdje je, nakon potjere, udario u policijsko vozilo, koje se prevrnulo, te su tom prilikom povrijeđena trojica pripadnika MUP-a KS, od kojih jedan teže.

On je najprije oko 3.30 skrivio udes na području općine Novi Grad, te umjesto da se zaustavi, pobjegao s mjesta nesreće.

Policija ga je bezuspješno pokušala zaustaviti na Ilidži, nakon čega je krenula u potjeru za njim, da bi se on dolaskom u naselje Pazarić namjerno zabio u policijsko vozilo, koje se prevrnulo i udarilo u ogradu.

Nedugo potom i sam je automobilom sletio s ceste, te se ‘nasukao’ na zemljani nasip, nakon čega je uhapšen, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh