Crna hronika

Zarobili zaštitara u Mostaru, raznijeli bankomat i odnijeli novac

Grupa maskiranih napadača digla je u zrak bankomat u Tržnom centru Robot u Mostaru te otuđila još uvijek nepoznat novčani iznos.

Bankomat - Facebook

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK, za “Klix” kaže kako je oko dva sata noćas prijavljeno da “ima problema s bankomatom na Bišću polju”.

“Na mjesto incidenta odmah je upućena patrola policije koja je u TC Robot zatekla zaštitara. On je patroli kazao da je oko 2:15 pred kapiju TC Robot došlo više maskiranih osoba koje su uz prijetnju vatrenim oružjem od njega tražile da im otvori kapiju, nakon čega su ga odveli u drugi kraj zgrade, a bankomate raznijeli”, kazao je Marić.

Počinioci su se nakon toga udaljili u nepoznatom pravcu. Obaviještene su sve patrole policije na terenu, upoznat je i nadležni tužitelj te su preduzete potrebne mjere.

Dodao je da još uvijek nije potvrđeno kolika je materijalna šteta te koji je iznos otuđenog novca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh