Crna hronika

Prijavljeni da su banjalučku firmu oštetili za 240.000 KM

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica čiji su inicijali V.A. i P.I. koji su osumnjičeni da su oštetili privredno društvo sa sjedištem u Banjaluci za oko 240.000 KM, saopšteno je iz MUP-a.

Policija bh. entiteta RS - Atvbl.com

Sumnja se da su V.A. i P.I. u svojstvu odgovornih lica u pravnom licu sa sjedištem u Banjaluci, prema prethodnom dogovoru, u toku 2015. godine zaključili dva kupoprodajna ugovora za kupovinu polovnih teretnih vozila za prevoz specijalnih tereta po cijeni višoj od tržišne, pišu “Nezavisne“.

Na ovaj način pribavljena je imovinska korist privrednim društvima u ulozi prodavca, dok je za isti iznos oštećeno privredno društvo sa sjedištem u Banjaluci, navedeno je u saopštenju.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi u vezi sa saizvršilaštvom.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Vladimiru Abakumovu i Pavelu Ivaščenku za koje se sumnja da su kupovinom cisterni oštetili preduzeće “Nestro petrol” .


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh