Crna hronika

UHAPŠENA DVOJICA MLADIĆA IZ BOSANSKE GRADIŠKE ZBOG OBLJUBE NEMOĆNE OSOBE

Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je dvojicu mladića, inicijala M.P. (1986.) i L.Š. (1993.), zbog sumnje da su na području tog grada, 12.maja, izvršili krivično djelo obljube nad nemoćnom osobom.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

Lišenje slobode je uslijedilo nakon objavljenih neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama, na kojima su trojica muškaraca i naga ženska osoba, s posebnim potrebama.

Treći muškarac je identifikovan, ali je, kako je saopćeno iz Policijske uprave Gradiška, trenutno nedostupan policijskim službenicima, te se na njegovom pronalasku preduzimaju intenzivne mjere i radnje, piše Avaz.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luke, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje.

Slučaj objave fotografija je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnom osobom, te je proslijeđen policiji RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh