Crna hronika

Radnica kladionice u dogovoru s momkom lažirala pljačku poslovnice u Travniku

Tužilaštvo SBK podiglo je optužnicu protiv Ehlimane B., radnice jedne sportske kladionice u Travniku i Matije T. koji se terete da su u dogovori iscenirali pljačku kladionice s ciljem protupravnog pribavljanja novca.

No image - Haber.ba

Kako se navodi u optužnici, sve se odigralo 5. novembra prošle godine oko 17:35 sati kada je Ehlimana B. radila. Matija T. je u ušao u kladionicu dok je ona bila i sam i uperio nož u njenom pravci te zatražio da mu preda dvije kovert iz kase u kojoj se nalazilo 1.118,66 KM u raznim apoenima, piše “Klix.ba“.

Ona je to učinila, a nakon što mu je predala kovertu on je izašao i udaljio se u nepoznatom pravcu. Potom ej pozvala policiju i prijavila razbojništvo kazavši da ga je izvršila NN osoba.

Slučaj su istraživali policijski službenici PU Travnik koji su utvrdili da je radnica dala lažni iskaz ovlaštenim osobama, te da su se njih dvoje dogovorili o počinjenu ovog krivičnog djela s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi.

Ehlimana se tereti za davanje lažnog iskaza i pronevjeru u službi, a Matija za pronevjeru u službi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh