Crna hronika

Solak stigao u Begov Han, opsežna potraga za dječakom

Porodica i mještani Begovog Hana, brojne spasilačke ekipe Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, ali i Federalne uprave civilne zaštite, nastavili su opsežnu potragu za šestogodišnjim dječakom Ibrahimom Mešeljevićem, koji je, vozeći bicikl, izgubio ravnotežu i jučer oko podnevnih sati pao u nabujali potok Mračaj.

Fahrudin Solak - Avaz.ba

Otad mu se gubi svaki trag, a scene na licu mjesta bile su potresne. Plač i jecaj porodice, ledili su krv u žilama prisutnih.

U Begov Han je stigao i Fahrudin Solak, prvi čovjek Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), koji se nada da će potraga rezultirati pronalaskom.

Osim čamaca i ljudstva, na terenu su i dva tima s dronovima koji pretražuju lijevu i desnu stranu rijeke. Većina rijeke je zamućena i opasna, pa se potrazi pristupa krajnje ozbiljno jer ne bismo željeli da još neko strada – kaže Solak.

Ističe da potragu mogu raditi izuzetno sposobni i profesionalno obučeni ljudi, a stavio je tačku na špekulacije u vezi s pronađenom odjećom.

Pronađena odjeća ne pripada dječaku. Žao nam je što smo vodili računa o ovome, najavili padavine i povećanja vodostaja, upozoravali da se ne prilazi nabujalim potocima i rijekama, da bismo onda doživjeli gubitak dječaka. Ova tragedija sve nas je pogodila – rekao je Solak.

Još je poručio kako je situacija u BiH dosta stabilna i bez problema te da dolazi do opadanja vodostaja rijeka.

U potragu za nestalim dječakom s rafting čamcima uključuje se i osam članova GSS-a Zavidovići i šest članova Rafting-kluba ‘Bosna’ iz Zenice, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh