Crna hronika

ISIL-ovac Ibro Ćufurović odbija sarađivati s Tužilaštvom, ali ima jednu želju

Nalazi se u zatvoru Zenica, ali odbija saradnju s Tužilaštvom BiH.

Ibro Ćufurović - Fokus.ba

Ibro Ćufurović iz Velike Kladuše, koji je nedavno deportiran iz Sirije u BiH, a Sud BiH mu odredio pritvor, zatražio je prije nekoliko dana da mu se omogući kontakt s članovima porodice. On se tereti za krivična djela organiziranje terorističke grupe, protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam, piše “Fokus“.

Nalazi se u zatvoru Zenica, ali odbija saradnju s Tužilaštvom BiH. Njega se zbog odlaska u Siriju odrekao otac Šefik. Senad Dupovac, Ćufurovićev advokat, potvrdio nam je da je njegov branjenik zatražio da razgovora s majkom Zekijom i bratom Ernadom, koji žive u Velikoj Kladuši.

Predao sam zahtjev da mu se omogući posjeta i telefonski razgovor. Sada čekamo odobrenje – rekao je Dupovac.

Ćufurović se, kako smo već objavili, na sirijskom ratištu oženio Aminom Kečo, s kojom je 1. aprila prošle godine dobio sina Jahju. No, oni su i dalje u izbjegličkom kampu na sjeveru Sirije i sina nikada nije vidio osim na slikama.

Dupovac tvrdi da se Ćufurović i dalje brani šutnjom sve dok su mu supruga i dvoje djece, odnosno sin i posinak, u Siriji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh