Crna hronika

Više osoba napalo 17-godišnjaka u Sarajevu, policija demantovala da su napad izveli migranti

Više nepoznatih osoba tamnije puti sinoć su oko 19:20 sati na području sarajevske općine Centar pokušali opljačkati maloljetnika koji je ovom prilikom zadobio teške povrede glave, navodi se u izvještaju sarajevske policije.

No image - Haber.ba

Ovaj incident desio se u ulici Halida Kajtaza u blizini Željezničke stanice, a nepoznate osobe pokušale su opljačkati 17-godišnjeg mladića H. A. uz upotrebu fizičke snage i nepoznatog predmeta, piše “Patria“.

Nakon napada, maloljetnik je prevezen u Opću bolnicu “Pr. dr. Abdulah Nakaš” gdje je zadržan na daljem liječenju. Njemu su konstatovane teške povrede na glavi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) navode kako je o ovom slučaju obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela i pronalasku napadača.

U međuvremenu se oglasio MUP KS saopštenjem u vezi s događajem od 03.05.2019.godine.

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju, počinjenog dana 03.05.2019.godine, kojom prilikom je teške tjelesne povrede opasne po život zadobio mldb. A.H., rođen 2002.godine, nastanjen u Sarajevu, policijski službenici II PU su došli do saznanja da izvršioci pomenutog krivičnog djela nisu migranti, kako je javnost obaviještena, već se radi o pripadnicima navijačke skupine.

Također smo došli do saznanja da je krivično djelo počinjeno na mostu “Suade Dilberović i Olge Sučić”, a ne u ulici Halida Kajtaza, općina Centar, kako je javnost prethodno obaviještena.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog događaja, navode iz MUP-a KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh