Crna hronika

Na području Čapljine uhapšena jedna osoba po Interpolovoj potjernici

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Čapljine, po međunarodnoj Interpolovoj potjernici, uhapsili jednu osobu, za koju postoji sumnja da je učestvovala u trgovini drogom i supstancama zabranjenim u sportu.

No image - Haber.ba

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala Hrvatske za tom osobom raspisala je putem Interpola međunarodnu potjernicu radi hapšenja i izručenja u Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje da je kao član organizirane kriminalne grupe izvršila krivično djelo u vezi sa neovlaštenim posjedovanjem, proizvodnjom i trgovinom drogom i supstancama zabranjenim u sportu, piše “Srna”.

Poduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su navedenu osobu na području Čapljine, nakon čega je uhapšena i privedena radi kriminalističke obrade.

Po završetku navedenih aktivnosti bit će predata Sudu BiH na daljnje postupanje, saopšteno je iz SIPA-e.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh