Crna hronika

Novi detalji: Saradnik izdao osumnjičene za Krunićevo ubistvo

Osumnjičene za masakr u Glamočanima, kod Laktaša, gdje su u ponedjeljak naveče ubijeni banjalučki biznismen Slaviša Krunić, član njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović, te napadač Željko Kovačević, izdao je muškarac koji je s njima ranije sarađivao.

Ubistvo Slavise Krunića - Srpskainfo.com

Taj muškarac nije direktno umiješan u ovaj zločin, ali je ranije bio u nekim poslovima s osumnjičenima. Policija je, u sklopu istrage, saslušala desetine ljudi, a njegove izjave bile su i te kako korisne i pomogle su istražiocima da lakše rasvijetle slučaj. On je, dakle, saradnik istrage“, otkriva izvor “Nezavisnih“.

Da je riječ o pažljivo pripremanom zločinu, svjedoče i tvrdnje mještana, koji kažu da je, prije masakra u Glamočanima, kod Laktaša, putem pored kojeg su ubice čekale banjalučkog biznismena Slavišu Krunića prošao njegov vozač, ali napadači tada nisu osuli paljbu.

Kako dodaje sagovornik, vozač je, ni ne sluteći da su u šumarku ubice, baš u terencu tojota, koji će iste večeri, nešto kasnije, biti izrešetana, išao ka Krunićevoj kući te se vratio u jedan lokalni restoran, gdje mu je sjedio poslodavac.

To je restoran uz staru gradišku cestu, gdje je Krunić volio da navrati. Nešto kasnije Krunić, radnik njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović i vozač Goran Ilić sjeli su u tojotu i krenuli ka Krunićevom imanju. Međutim, ubice su tada počele da pucaju“, pojašnjava sagovornik, s tim što za njegove tvrdnje nema zvanične potvrde.

Po njegovim riječima, ovdje je situacija jasna kao dan.

Dakle, ubice su znale kad je Krunić u džipu, odnosno kad treba da napadnu. Napadači su, najvjerovatnije, bili na mjestu zločina i kada je vozač prošao sam, ali nisu zapucali“, zaključuje sagovornik. U toj paljbi ranjen je Ilić, a ubijeni su Krunić i Pavlović, kao i Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača.

KRV: Na mjestu krvoprolića, nedaleko od Krunićevog imanja, i juče su se vidjeli tragovi krvi. Malo niže, niz makadamski put, radnici su postavljali veliki šator.

Komemoracija za Krunića biće održana danas u devet sati u kongresnoj sali “Sector Securityja”, a sahrana četiri sata kasnije na groblju u Glamočanima. Danas će biti sahranjen i Pavlović, koji je inače iz Pala, i to u 15 sati, na groblju “Bare”.

Kako nezvanično se saznaje, obdukcija je pokazala da je Kruniću ispucan rafal u glavu, a Pavloviću u grudi, dok je Kovačević pogođen hicem u stomak.

Dok porodice, radnici i sugrađani oplakuju prerano ugašene živote, istražioci i dalje sklapaju kockice zločina koji je šokirao BiH. Prekjuče su, podsjetimo, uhapšeni Goran Milanović, koji je juče pušten, te Emilio Baldo, koji je predat Tužilaštvu, dok se i dalje traga za Benedijem Đukanovićem.

Milanović je juče rekao za “Nezavisne” da se, kad je čuo da ga policija traži, sam prijavio dobrovoljno.

Nemam nikakve veze s ovim krivičnim djelom. Osjećam se ugroženo zbog pominjanja mog imena u vezi s ovim slučajem“, rekao je Milanović.

Zanimljivo je da je Đukanović zaustavljen u noći ubistva u mjestu Lug, kod Dervente. Naime, zločin se dogodio u ponedjeljak oko 22.30, a on je u utorak u 2.10 zaustavljen u Lugu, tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Vozio je golf sedam“, kaže izvor “Nezavisnih” te dodaje da je Đukanović pušten, jer tada nije bilo sumnje da je on povezan s ovim zločinom.

“Nezavisne” od odlično obaviještenih izvora saznaju da on nije evidentiran u prelasku bh. granice.

Inače, Kovačeviću, koji je ubijen u Glamočanima, a koji je ranije bio u zatvoru, prestao je uslovni otpust 23. decembra prošle godine, a Baldi donošenjem rješenja o amnestiji Osnovnog suda Banjaluka 22. januara ove godine.

U Republičkom javnom tužilaštvu do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije počelo saslušanje Balde, a kako je juče objavljeno, on je uzalud satima pokušavao sebi da obezbijedi advokata, jer niko nije želio da ga brani. Izvještaj je MUP RS podnio protiv ubijenog Kovačevića te uhapšenog Balde i odbjeglog Đukanovića.

Nakon uviđaja je privedeno i saslušano više desetina lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine osumnjičenih, te je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku“, kažu iz MUP-a RS.

IZVJEŠTAJ: Resorni ministar Dragan Lukač juče je, na zatvorenom dijelu sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, govorio o istrazi ubistva policajca Slađenka Tubina u Gornjoj Resavskoj, kod Prijedora, i zločinu u Glamočanima, kod Laktaša.

Ministar je rekao da će MUP RS iskoristiti sve svoje kapacitete i mogućnosti kako bi, u saradnji s Tužilaštvom, u potpunosti rasvijetlio ova krivična djela. Informisao je poslanike o dosadašnjim rezultatima istraga, hapšenjima i podnošenju izvještaja protiv direktnih izvršilaca ubistava“, saopšteno je iz NS RS.

Lukač je rekao da je MUP preduzeo opsežne istražne i operativno-taktičke mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti u vezi s podmuklim i svirepim ubistvom iz zasjede banjalučkog biznismena i čovjeka koji je u Banjaluci bio poznat kao neko ko je zapošljavao skoro 1.500 radnika.

Predali smo izvještaj protiv Balda. Željko Kovačević, poznat policiji odranije, ubijen je na licu mjesta tokom mučkog napada. Riječ je o razbojniku koji je trećinu života proveo u zatvoru. Treće lice Benedi Đukanović, koje se takođe dovodi u vezu sa direktnim izvršenjem ovog krivičnog djela, nalazi se u bjekstvu“, naveo je Lukač.

DOKAZI: On je potvrdio da je Đukanović zaustavljen na području Dervente, ali u tom trenutku nisu imali informaciju da je uključen u izvršenje ovog krivičnog djela te je policajac evidentirao njegove podatke i vozilo kojim je otišao.

Preduzimamo sve radnje i mjere da dođemo do njega u saradnji sa drugim agencijama, policijama, pa i s policijom Srbije i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti da ga uhapsimo“, istakao je Lukač.

Član Odbora za bezbjednost NS RS Kostadin Vasić najoštrije je osudio zloupotrebu ubistava u Prijedoru i Laktašima u političke svrhe. Vasić tvrdi da već sada ima dovoljno dokaza da se dođe do nalogodavca.

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović je, kada je riječ o zahtjevima za održavanje posebne sjednice NS RS o stanju bezbjednosti u RS, rekao da je Kolegijum donio zaključak da na prvoj narednoj redovnoj sjednici parlamenta Srpske kao prva tačka dnevnog reda bude razmatrana bezbjednosna situacija u RS.

Ćulumi na slobodi

Braća Nermin i Armin Ćulum, koji su prekjuče uhapšeni u Sanskom Mostu zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s osumnjičenima za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanjem vozača Gorana Ilića kod Banjaluke, pušteni su na slobodu.

Govoreći o braći Ćulum, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, pojasnio je da su oni privedeni jer se prilikom preduzimanja radnji pojavila informacija da su imali određene kontakte s osumnjičenima.

Vidjet ćemo da li imaju bilo kakve veze s izvršenjem ovog krivičnog djela. Istraga ide dalje i prema nekim drugim licima, jer je više njih privedeno u okviru istrage, tako da ćemo vidjeti da li su još neka lica na bilo koji način uključena u ovo ubistvo“, rekao je Lukač. (Agencije)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh