Crna hronika

Sudski policajac zadobio teške povrede prilikom privođenja optuženog

Pripadnik Sudske policije FBiH danas je teško povrijeđen kada je došao da privede optuženog Nihada Sokolića iz Sarajeva u sarajevskoj opštini Novi Grad.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o Ćazimu Trnki, koji je zadobio povrede noge i glave i operisan je. Policajca je jutros oko 8:55 sati napao pas optuženog kada je sa kolegama, postupajući prema naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci, trebao privesti Sokolića.

“Usljed izbjegavanja napada psa koji se nalazio na posjedu optuženog, došlo je do teških povreda pripadnika Sudske policije T. Ć., koji je prevezen u Opštu bolnicu ”Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Sokolić se tereti da je sa Đorđom Trobokom iz Istočnog Sarajeva prijetio smrću Banjalučaninu Goranu Dragičeviću. Oni su 15. decembra 2016. godine ostavili ručnu bombu ispod njegovog automobila i poruku “Ovo ti je posljednje upozorenje”, pokušavajući da iznude novac”, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh