Crna hronika

Havka Muminović posljednji put vidjela Salihu Omerović: “Ne mogu sebi oprostiti što je nisam primila u kuću”

Pripadnici Federalna uprave civilne zaštite, Uprave civilne zaštite Republike Srpske, policija i vatrogasci i jučer su pretraživali okolicu Potočara i Sućeske te Srebrenice u potrazi za nestalom Salihom Omerović iz Milačevaca kod Srebrenice.

Saliha Omerović - Avaz.ba

Ona je nestala u ponedjeljak oko 17 sati, otkad je njena sudbina nepoznata.

Došla u posjetu

Saliha je bila u posjeti svojoj sestri Ramizi Hasanović u Milačevićima i tog dana čuvala je njene ovce. Na sebi je imala crnu jaknu s kapuljačom i gumene čizme. Rekla je da ide da traži izgubljene ovce i više se nije pojavila, prenosi “Avaz“.

Sljedećeg dana, mještani Milačevića i okolnih sela pretražili su cijelo područje, a nakon toga su njen nestanak prijavili Policijskoj stanici Srebrenica.

Prema opisu Havke Muminović iz Vučevaca kod Sućeske, Saliha je posljednji put viđena u utorak oko ponoći u tom selu.

Havka Muminović – Avaz.ba

– Probudio me lavež pasa. Pomislila sam da su u dvorište došle divlje životinje. Otvorila sam vrata i ugledala osobu u crnoj jakni, ne znajući je li muško ili žensko. Rekla je da je iz Milačevića i da traži ovce. U strahu sam zaključala kuću i pokušala nazvati policiju. Kad sam izašla ispred kuće, osobe nije bilo. Sutradan sam saznala da se radi o izgubljenoj osobi. Ne mogu sebi oprostiti što je nisam primila u kuću – žali Havka Muminović.

Šesti dan nestanka

Salihin brat Velija Omerović došao je iz Dogloda kod Sarajeva, gdje je tokom zime boravila i njegova sestra Saliha, i priključio se potrazi. Kaže da je prošlo šest dana od nestanka te da se nada da je živa.

Ramo Dautbašić, šef ekipe FUCZ-a, kaže da su uz pomoć drugih ekipa i mještana, s psima i dronovima, pretresli veliki dio terena navedene dvije mjesne zajednice, a kako kaže, akcija će trajati sve do pronalaska nestale osobe.

Psi tragači i dronovi

Sedamnaest pripadnika FUCZ-a, sa dva potražna psa i dronovima, stavilo se na raspolaganje RUCZ-u, koji rukovodi potragom.

U potragu su, osim pripadnika RUCZ-a i FUCZ-a, uključeni i srebrenička Civilna zaštita, vatrogasci, porodica i mještani.

Mole se svi građani koji imaju bilo kakva saznanja koja bi mogla pomoći da se nestala osoba pronađe ili ako uoče ženu koja odgovara opisu, da o tome odmah obavijeste policiju, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh