Crna hronika

Drama u BiH: Supruga pokrenula razvod braka, on prijetio da će skočiti s mosta

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko dana prije tog scenarija njegova supruga pozvala je policiju zbog nasilja u porodici

pokušaj samoubistva u Višegradu - Fokus.ba

Pripadnici Policijske stanice i tim spasilaca u Višegradu nakon višečasovnih pregovora spriječili su Z. T. (48) da skoči u smrt s ivice mosta Mehmed-paše Sokolovića. Nesrećni muškarac je želio da okonča život jer je supruga pokrenula razvod braka, prenosi “Fokus“.

Sve je počelo u utorak oko 17 časova, kada je Z. T. stao na sofu mosta sa namjerom da skoči u ledenu Drinu. Policiju je prvi pozvao načelnik Višegrada Mladen Đurević.

– Sa Z. T. sam se susreo na ulici, gdje smo se pozdravili i kratko ispričali. Po završetku razgovora rekao mi je da ide na most da se ubije, nakon čega je otišao. Pozvao sam policiju, koja je brzo stigla. Dok sam njih čekao, prišao sam mu i govorio da to ne radi – rekao je Đurević.

Oko nesrećnog muškarca, koji je stao na spoljnu stranu mosta, okupila se grupa ljudi. Komandir u PS Višegrad Goran Suslovski, njegov zamjenik Dušan Petković i policajci Đorđo Vulić i Dalibor Čarapić udaljili su ih i počeli pregovore sa muškarcem.

– Prišli smo mu na udaljenost od tri metra i počeli da razgovaramo sa njim. Nastojali smo da ga smirimo i da ga ničim ne uzrujavamo. Pored nas, tu su bili i psiholog i radnici Centra za socijalni rad i Doma zdravlja. Svi smo se smjenjivali i razgovarali sa njim – rekao je Suslovski.

Međutim, Višegrađanin ih je tjerao od sebe. Na licu mjesta bili su i njegovi prijatelji i članovi porodice. Tu je bila i njegova supruga, kao i kćerkica.

Iako nisu obučeni za pregovore, policajci su ipak uspjeli da odvrate Z. T. od strašne namjere.

– Ni sam ne znam kako smo uspjeli. Čini mi se da smo pričom kupovali vrijeme jer smo čekali profesionalne pregovarače iz Istočnog Sarajeva. Govorili smo mu: “Nemoj to da radiš, ništa nije vrijedno da tako okončaš život. Imaš porodicu i kćerku, moraš da brineš o njima”. Na kraju, oko 21 čas, ipak je sišao sa sofe mosta – ispričao je Suslovski.

Pregovarači iz Istočnog Sarajeva stigli su kada je Z. T. odustao od samoubistva. On je nakon ljekarskog pregleda u Domu zdravlja u Višegradu prebačen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko dana prije tog scenarija njegova supruga pozvala je policiju zbog nasilja u porodici.

Za mučna četiri sata alarmirani su svi spasioci iz Višegrada i okoline. Tu su bili i pripadnici Gorske službe spasavanja iz Foče, ronioci, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći.

U Policijskoj upravi Foča pohvalili su kolege zbog humanog čina i istakli da je spasavanje bilo uspješno zbog pravovremene reakcije i pribranosti njihovih službenika.

Zbog opasnosti da bi Z. T. skočio u rijeku, na terenu su bili spasioci sa čamcima. Radnici Hidroelektrane “Višegrad” na brani zaustavili su tokove vode da bi se Drina smirila i da bi čamci sa spasiocima mogli da dežuraju ispod mosta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh