Crna hronika

U Potočarima nestala Saliha Omerović s Ilidže

U Potočarima kod Srebrenice nestala je 54-godišnja Saliha Omerović iz naselja Doglodi u sarajevskoj općini Ilidža.

Saliha Omerović - Avaz.ba

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ), na poziv Republičke uprave civilne zaštite (RUCZ) RS, uključila se jutros u potragu za ženom čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak prijavili članovi porodice.

Nestala žena bila je u posjeti sestri u Potočarima. Posljednji put je viđena u blizini Potočarske rijeke u mjestu Milačevići, na području općine Srebrenica, gdje je čuvala ovce.

Pripadnici FUCZ-a, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) stavili su se na raspolaganje RUCZ-u, koja rukovodi potragom.

U potragu su, osim pripadnika RUCZ-a i FUCZ-a, uključeni i srebrenička Civilna zaštita, vatrogasci, porodica i mještani. Mole se svi građani koji imaju bilo kakva saznanja koja bi mogla pomoći da se nestala osoba pronađe ili uoče osobu koja bi odgovarala opisu da o tome odmah obavijeste policiju, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh