Crna hronika

Ko su uhapšeni i osumnjičeni u akciji SIPA-e kodnog imena “Kasa 2”

Svih sedam osoba nakon ispitivanja pušteno je da se brani sa slobode, a danas će biti poznato hoće li im biti predložene mjere zabrane.

No image - Haber.ba

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu danas bi trebalo donijeti odluku šta će biti sa sedmero osumnjičenih koje je SIPA uhapsila u nastavku policijske akcije ‘Kasa 2’, koja je prošle sedmice obavljena na Palama i Istočnom Sarajevu.

U velikoj akciji SIPA-e pretreseni su brojni ugostiteljski objekti na Palama, te dva u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da odgovorne osobe vršile utaju poreza.

Svih sedam osoba nakon ispitivanja pušteno je da se brani sa slobode, a danas će biti poznato hoće li im biti predložene mjere zabrane.

Istražitelji SIPA-e pretresli su njihove ugostiteljske objekte, i to kafe bar “Pegi Jahorina”, restoran “Garden Sumbulovac” Pale, apartman “Maxwell Jahorina”, vilu „Bela Jahorina“, računovodstveni servis “Pejović Pale” na Palama i restoran “Bob Exclusive”.

Pozivajući se na iz izvore bliske istrazi, “Avaz” objavio je imena svih uhapšenih i osumnjičenih.

Riječ je o Njegošu Ćulumu, menadžeru kafe bara “Pegi” i vlasniku Predragu Obućini, zatim Zorici Jovankić, vlasnici ribnjaka “Toplik”, Svanimiru i Miljani Kreštalici, vlasnicima objekta “Bob Exclusive”, Dušanki Pejović, direktorici servisa “Pejović Pale”, i Zoranu Obućini, vlasniku vile “Bela”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh