Crna hronika

Saobraćajna nesreća kod Sarajeva: Poginule tri uposlenice Osnovne škole “Kovačići”

Vozilo sletjelo u provaliju dubine 100 do 200 metara

saobracajna nesreca-Sarajevo-Avaz.ba

Jedan automobil sletio je u Miljacku kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo. Ove informacije potvrdili su iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVBKS), čije ekipe su na mjestu događaja. Na intervenciju su izašli policajci, ekipa Hitne pomoći, Gorska služba spašavanja i vatrogasaca, piše “Avaz.ba“.

Prema prvim informacijama, smrtno su stradale tri osobe. Navodno, radi se o nastavnicama ili učiteljicama iz sarajevske Osnovne škole “Kovačići”.

Samir Džihić, direktor Civilne zaštite KS, rekao je da je na lokalitetu iza tunela Bulozi došlo do teške nesreće u kojoj je vozilo sletjelo u provaliju dubine 100 do 200 metara. – U pitanju su ženske osobe – kazao je Džihić. Njegoš Vukadin, komandir Vatrogasne jedinice Pale, potvrdio je da su u vozilu koje je sletjelo u provaliji pronađena tri tijela.

– Ekipe vatrogasaca s Pala i PVB-a iz Sarajeva stigle su do automobila koji je upao duboko u kanjon okružen šibljem, niskim rastinjem i smećem. Nažalost, pronašli su tri tijela u automobilu – rekao je Vukadin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh