Crna hronika

Sarajevo: Dvojica migranata pretukli i opljačkali starca dok je išao platiti račune

Dvojica nepoznatih razbojnika napali su u subotu Sarajliju Ismeta Tanjaša u blizini džamije na Otoci i nanijeli mu teške ozljede.

No image - Haber.ba

Tanjaš je ispričao da su ga napala i opljačkala dvojica migranata, javlja “Faktor.ba“.

Krenuo sam platiti račune, ovuda obično šetam svakog dana. Iznenada su me napali, uzeli mi mobitel i nešto novca. Sam sam se s njima borio, jedva sam se izvukao, ispričao je vidno potreseni starac.

Nakon što je počeo dozivati upomoć, napadači su se uplašili i pobjegli. Na mjesto događaja ubrzo je stigla i policija te ekipa Hitne pomoći koja je Tanjašu ukazala prvu pomoć, a potom su ga prevezli na KUM.

Starac je zadobio brojne modrice po tijelu od udaraca, najviše na leđima, glava mu je razbijena iznad oka i ima ranu na prsnom košu.

Napad se dogodio danas poslijepodne, u blizini Istiklal džamije. Policija traga za dvije N.N. osobe, a vjerojatno se radi o migrantima. Ozlijeđeni je trenutno na KUM-u i ukazuje mu se pomoć, rekli su kratko iz Operativnog centra MUP-a SŽ.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh