Crna hronika

Detalji zločina u Otesu: Starac zatekao provalnike u kući pa ga ubili

Naila Gradišića, penzionera koji je živio u sarajevskom naselju Otes, ubili su kradljivci koje je zatekao kako preturaju po njegovoj kući koja se nalazi u ulici Rahima Ćatovića, ispričali su za “Faktor” komšije koje smo zatekli na mjestu događaja.

Ubistvo u Sarajevu - Slobodna-bosna.ba

Član porodice ubijenog Naila, Ramiz M. kazao nam je kako se Nail suprostavio jednom od lopova koji ga je pokušao opljačkati.

“Pogurali su se u kući i Nail je već bio sav krvav kada je pobjegao iz kuće i pokušao zatražiti pomoć u komšiluku. Udaren je nekim tupim predmetom. Došao je do stepenica obližnje zgrade, a ljudima koji su mu pokušali pomoći je uspio pred smrt reći samo da su ga napala dvojica”, kazao nam je Ramiz.

Navodno, prije nego što je izdahnuo na stepenicama obližnje zgrade Nail je kazao i kako su mu lopovi uzeli novčanik i karticu. Policija je ubrzo došla na mjesto događaja kao i Hitna pomoć, ali Naila nisu mogli spasiti, piše “Hayat“.

Policajci na mjestu događaja su za Faktor kazali kako tragaju za počiniocem, ali da su ipak uhvatili dvije osobe koje se dovode u vezu sa događajem. Mještani Otesa koje smo zatekli na mjestu ubistva šokirani su brutalnošću zločina. Neki od njih čistili su i ispirali stepenice i ulaz u zgradu do koje je Nail uspio doći, te su nam kazali da je ovako nešto bilo samo pitanje vremena.

“Otes je pun lopova i razbojnika. Tom istom čovjeku su u kuću već provaljivali dva puta. Prije mjesec su provalili u kuću odmah do ove. Vlasnik nije bio u kući i sve su mu odnijeli. U Otesu je haotična situacija što se ovoga tiče, mnogo je provala, mnogo je narkomana koji pokušavaju doći do novca na ovaj način. Mi smo u lokalnoj zajednici stalno pokušavali skrenuti pažnju na ovaj problem i tražili smo pojačan policijski nadzor, ali niko nije imao sluha. Moralo je nešto ovako da se dogodi”, kazali su nam okupljeni mještani.

Ističu da se vrlo dobro zna ko su problematični ljudi u naselju, ali i da se ništa ne čini u vezi s tim. Nail je inače živio u kući sa svojom sestrom, a komšije pričaju da se radi o divnim ljudima. Pretpostavljaju da su lopovi upratili da su danas isplaćene penzije te da su baš zato upali u Nailovu kuću.

U policiji pak kažu da je istraga u toku te da će više informacija biti poznato po njenom okončanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh