Crna hronika

Mladić iz BiH provaljivao u kafiće na području Hrvatske

Dubrovačka policija uhvatila je lopova koji je zadnjih dana provaljivao i krao po kafićima na području Župe dubrovačke, a riječ je o 25-godišnjem državljaninu BiH koji je pritvoren uz krivične prijave.

Policija - Sibenik.in

Policija je u četvrtak izvijestila kako je istragom policijske ispsotave Granične policije kod Gruda utvrđeno da je mladić 28. i 30. marta počinio jednu krađu te dvije teške krađe, prenosi “Hina”.

Osumnjičen je da je prošlog četvrtka nešto iza ponoći otvorio nezaključana klizna vrata i ušao u kafe bar u mjestu Gornja Čibača, gdje je s police šanka ukrao novčanik s oko 800 kuna (oko 210 KM).

Dva dana poslije, u ranim jutarnjim satima, provalio je u dva kafića na području Srebrenog.

Iz jednog je ukrao oko 600 kuna (oko 158 KM) iz aparata za igre na sreću te manju količinu novca iz kase na šanku, a iz susjednog dnevni polog te prenosnu kameru i laptop, ukupne vrijednosti oko 3000 kuna (oko 520 KM).

Policija je kod njega nakon hapšenja pronašla dio ukradenih stvari, te ga je juče pritvorila uz kaznene prijave zbog krađe i teških krađa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh