Crna hronika

Aktivno 19 požara u Hercegovini, na terenu i policija

Na području istočne Hercegovine aktivno je 19 požara, koji ne ugrožavaju stambene objekte i imovinu građana, rečeno je “Srni” u Regionalnom centru Republičke uprave Civilne zaštite u Bileći.

ilutsracija

U opštini Bileća aktivno je sedam požara i to u selima Zvijerina, Podgorje, Granica, Davidovići, Simijova, Selišta prema selu Preraca, kao i požar na gradskoj deponiji u mjestu Ljubišići.

Iz Centra su naveli da se iz pravca Crne Gore širi veliki požar prema selu Trnovica u opštini Bileća.

Navedeni požari ne ugrožavaju stambene objekte i imovinu građana.

Na području opštine Ljubinje aktivni su požari u selima Broćnik, Lugošunja i Žabica, kao i požar u selu Žrvanj koji se širi prema planini Viduši.

Kako su naveli iz Centra, vatrogasci su danas prijavili da nepoznato lice izaziva požare na području sela Žrvanj u opštini LJubinje, zbog čega je policija na terenu.

Vatrogasci su danas prijavili da sumnjaju da nepoznato lice na svakih 500 metara podmeće požare, jer kako oni ugase, tako izbije novi požar pa je policija na terenu“, kažu u Regionalnom centru.

Na području opštine Gacko aktivan je požar u selu Bodežišta koji je prijetio da ugrozi stambene objekte mještana, kao i požari u selima Lipnik, Braičevići i Cernica koji se zbog nepristupačnog terena ne gase.

U opštini Nevesinje aktivni su požari u mjestima Koleško, Kovačići i Udrežnje, dok je požar u selu Zalom ugašen.

Na području Trebinja i dalje je aktivan požar na Trebinjskim brdima, ali je znatno manjeg intenziteta i ne gasi se zbog nepristupačnog terena.

U opštini Berkovići nema aktivnih požara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh