Crna hronika

ISPOVIJEST ŽENE ČIJI JE ZLOČIN ŠOKIRAO BIH: ”BILO ME JE, JEDNOSTAVNO, STRAH”

Trenutno pedeset i jedna žena izdržava kaznu zatvora u Kazneno popravnom zavodu Tuzla, jedinom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Tu su zatvorenice sa dugogodišnjim kaznama zatvora, ali i one sa nekoliko mjeseci.

U tuzlanskom zatvoru kaznu služi 51 žena, a jedna od njih je Ena Lipa koja je osuđena na 45-godišnju robiju.

Ena Lipa je osuđena za ubistvo sina Smaje Ćesira, a taj zločin potresao je cijelu BiH.

Ona zločin nije počinila sama. Očuh, nana i djed, koji u međuvremenu umro, osuđeni su na ukupno 97 godina zatvora. Ena je svjesna zločina koji je počinila prije pet godina.

Ena za sve krivi vanbračnog supruga Saliha Arnautovića.

– On je jedan monstrum koji se drogirao. Prijetio mi je da će mi ubiti oca, majku i dijete ako ga prijavim. To je, jednostavno, bio strah. Ja jesam kriva što ga nisam prijavila, ali me je jednostavno bio strah.

Kompletan prilog TV1 pogledajte u priloženom videu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh