Crna hronika

“SRETNI SMO ŠTO NIKO NIJE STRADAO”: Radnici su otišli na pauzu, a onda je izbio veliki požar

Vlasnik preduzeća ‘Nešo Stolarija’ u Banjaluci Nebojša Milinković ispričao je da je uzrok velikog požara najverovatnije pojavljivanje varnica na jednoj od mašina i da je najbitnije da niko nije stradao.

Požar - Srpskainfo.com

Podsjetimo ovu firmu u srijedu oko 11 sati zahvatio je veliki požar u kojem je hala u potpunosti izgorjela. Prema izjavama radnika šteta je i do milion maraka.

– Prije izbijanja vatre otišli smo na pauzu, a kada smo se vratili primijetili smo dim. Odmah smo krenuli da provjerimo sistem ventilacije i izvukli crijevo iz kojeg se dimilo, ali ubrzo smo vidjeli da gori jedna vreća piljevine. Bilo nas je desetak i svi smo počeli da gasimo vatru s protivpožarnim aparatima i vodom, ali plamen se jako brzo širio – ispričao je Milinković.

Prema njegovim riječima vatra je brzo zahvatila i materijal koji je bio unutra tako da se za pola minute sve pretvorilo u buktinju.

– Uvidjeli smo da tu ne možemo ništa da uradimo pa smo nastojali da spasimo drugu halu kojoj je počeo da gori krov. U međuvremenu su stigli vatrogasci koji su stavili požar pod kontrolu i uspjeli smo da spasimo druge dvije hale koje se nalaze u blizini – kazao je Milinković

Pojasnio je da je izgorio pogon u kojem su bili strojevi za obradu iverice i šperploče i da je vatra progutala tri skupocijene CNC mašine za obradu drveta, piše “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh