Crna hronika

Pronađena nestala Refija Mujezinović iz Tuzle

Osamdesetjednogodišnja Refija Mujezinović iz Tuzle, čiji nestanak je prijavila njena porodica, pronađena je danas u Priboju kod Lopara.

Spasioci - GSS BiH/Twitter

Članovi porodice u prijavi su naveli kako se Mujezinović iz svoje podične kuće udaljila u nepoznatom pravcu, te su se u potragu uključili i spasioci Gorske službe spašavanja Srebrenik.

“Prvi prikupljeni podaci ukazivali su na kretanje nestale osobe na području brda Trnovec, koje je poluurbano područje, i u podnožju brda Trnovac koje je urbano područje. U 15 sati uključili smo se u potragu za nestalom Refijom sa tri člana GSS Srebrenik i uputili smo se prema području brda Trnovec, gdje smo organizirali brzu pretragu terena te pregled svih nadzornih kamera na tom području”, navode iz GSS Srebrenik.

Dodali su kako je postojala naznaka da se Mujezinović, ipak, uputila prema urbanom području Tuzle, ali su spasioci čekali potvrdu sa nadzornih snimaka.

“Dok su se snimci pregledavali i pretraživao teren, dobili smo dojavu u 17.35 sati da je nestala Refija Mujezinović pronađena živa na lokalitetu Priboja kod Lopara. Ovim putem bi se zahvalili svima na pomoći u pronalasku nestale žene”, dodali su, prenose bh. mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh