Crna hronika

Policija u bh. entitetu RS ispitala osobu koja je prijetila imamu Nuhiću

Emiru Nuhiću, imamu džemata Blagaj iz Bosanskog Novog, posredstvom društvenih mreža stigle su prijetnje, koje je prijavio policiji.

Policija bh. entiteta RS - Atvbl.com

Policija u Prijedoru u saradnji s policijom iz Gacka i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor identificirala je i ispitala osobu koja se tereti da je posredstvom društvenih mreža prijetila imamu iz Novog Grada i njegovoj porodici, piše “Al jazeera“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a saopštilo je da su policijski službenici u ponedjeljak identificirali i ispitali osobu inicijala D. R. (1981) iz Gacka zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”.

Osumnjičena osoba tereti se da je 3. i 16. marta posredstvom društvenih mreža Facebook i Messenger uputila prijetnje po život i tijelo na štetu vjerskog službenika i članova njegove porodice.

Prijetnje Nuhiću

Emir Nuhić, imam džemata Blagaj iz Bosanskog Novog, rekao je da je prije desetak dana na Facebook-profil džemata Blagaj stigla “zastrašujuća poruka u kojoj je izvjesni Danijel Rajković vrijeđao i psovao”.

“Vrijeđao je Poslanika, pisao je ‘Nož, žica, Srebrenica’. Nakon minute stigla je druga poruka u kojoj mi je spominjao kćerku i suprugu i da će ih silovati u džamiji, mene zavezati kao psa, na kraju zaklati i zapaliti”, rekao je Nuhić i dodao da je o svemu odmah obavijestio policiju i nadležne institucije u Islamskoj zajednici.

Istakao je da je 5. marta stigla još jedna poruka, u kojoj je, kako kaže Nuhić, Rajković pisao da “sve muslimane treba zaklati i protjerati”.

“Govorio je ‘Vi ste Turci, kud nije neka bolest kao što je HIV, da Vas sve pobije’. I to sam prijavio policiji. Opet sam obavijestio i Rijaset Islamske zajednice, a sinoć oko pola 12 stigla je treća poruka. U toj trećoj poruci spominjao je automat i da će pobiti muslimane”, rekao je Nuhić, dodavši da je osam godina u džematu Blagaj i da nikad nije imao problema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh