Crna hronika

U toku istraga protiv više nepoznatih osoba u predmetu “Dragičević”

Glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir rekao je za “Srnu” da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka preduzima sve potrebne i odgovarajuće istražne radnje kako bi istraga u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića iz Banjaluke bila što prije okončana otkrivanjem izvršilaca krivičnog djela i rasvjetljavanjem činjenica i okolnosti pod kojima je ono izvršeno.

No image - Haber.ba

Tužilaštvo sprovodi istragu u krivičnom predmetu protiv više NN lica zbog krivičnog djela ubistvo iz člana 124 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske počinjeno na štetu Davida Dragičevića iz Banjaluke. S obzirom na to da se predmet nalazi u fazi istrage, u interesu iste ne možemo saopštiti više informacija“, neveo je Lepir u pisanom odgovoru za “Srnu”.

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku.

Od 26. marta roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja sa ciljem otkrivanja istine o ubistvu. Roditelji za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju pripadnike MUP-a RS te predstavnike institucija ovog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac, napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Od tada, svake večeri u 18 sati građani se okupljaju u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svijeće.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh