Crna hronika

Nekoliko lica pobjeglo iz Imigracionog centra

Grupa od petnaest korisnika centra je pokušala pobjeći i napustiti krug imigracionog centra, prilikom sprovođenja na ručak, prema ranije organizovanom planu, saopšteno je danas iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Migranti - Nap.ba

“Brzom reakcijom službenika obezbjeđenja imigracionog centra Službe za poslove sa strancima, upotrebom sredstava prinude, spriječeno je bjekstvo devet lica. Šest lica je uspjelo preskočiti ogradu i uputiti se u nepoznatom pravcu. Radi se o licima kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji se nalaze u postupku readmisije. Navedena lica nemaju utvrđen identitet, a prema njihovoj sopstvenoj izjavi, riječ je o tri državljanina Libije, dva državljanina Alžira i jednom državljaninu Sirije. Na širem pojasu oko imigracionog centra, službenici obezbjeđenja i pratnje uspjeli su pronaći i vratiti dva odbjegla lica, državljane Libije i staviti ih pod nadzor u imigracioni centar. Za četiri preostala lica potraga je u toku, o čijem bjekstvu su obaviješteni, MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i terenski centri Službe u cilju njihovog pronalaska”, saopšteno je iz Imigracionog centra.

“Napominjemo da se ovdje ne radi o pet lica koja bi mogla predstavljati prijetnju bezbjednosti Bosne i Hercegovine, a koja su stavljena pod nadzor u imigracioni centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedena lica nisu učestvovala u pokušaju današnjeg bijega i nalaze se pod nadzorom u imigracionom centru”, stoji u saopštenju, prenosi “NAP“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh