Crna hronika

“Uskočio u vatru da ga spasi”: Braća dobila TEŠKE OPEKOTINE prilikom paljenja smeća

Velika tragedija dogodila se u selu Ćele kod Novog Grada kada su u požaru teško povrijeđena braća Luka (23) i Slavko Gačić (16), saznaje “Srpskainfo”.

Nastradala braća - Srpskainfo.com

Nesreća se dogodila tokom vikenda, a braća su prebačena u Univerzitetski klinički centar Reublike Srpske u Banjaluci u veoma teškom stanju. Doktori pokušavaju sve kako bi im spasili život.

Njihov otac Slobodan Gačić rekao je za “Srpskainfo” da su mu sinovi teško povrijeđeni, a da je Luka u kritičnom stanju.

“Slavko bi trebao imati operaciju poslije koje ćemo znati kakve su dalje prognoze”, kaže Slobodan.

On pojašnjava da ne zna kako se desila nesreća, jer su u tom trenutku oni bili sami.

“To se sve desilo kod jedne kuće u našem selu. Dok sam dotrčao do njih bili su u teškom stanju i nisu mogli pričati. Zbog toga ne znam ni šta su radili kod te kuće. Navodno su našli neki benzin i pokušali nešto zapaliti”, ističe Slobodan.

On je dodao da je stariji sin Luka tom prilikom upao u vatru, a da ga je Slavko pokušao izvući iz vatre, pa je i on teško povrijeđen.

“Stavio sam ih u svoj auto i odvezao u Dom zdravlja Novi Grad gdje im je pružena ljekarska pomoć, a zatim su vozilom Hitne pomoći prevezeni u prijedorsku bolnicu. Tu su samo previjeni i zatim su hitno odvezeni za Banjaluku”, pojasnio je Slobodan.

Mještani sela Ćele pričaju da su Gačići veoma siromašna porodica i da Slobodan ima petoro djece.

“Veoma teško žive, niko od njih nije zaposlen. Povremeno, ako nekom nešto zatreba, oni odrade za dnevnicu i tako preživljavaju”, priča naša sagovornica.

Ona dodaje da se nesreća desila kod jedne napuštene kuće.

“Vlasnik te kuće skupljao je željezo i svakakvo smeće i donosio u dvorište. Bilo je čak i oružja. On je prije nekog vremena otišao u Dom da živi, pa je kuća napuštena. Navodno su Slavko i Luka tu našli neko gorivo i pokušali zapaliti neku ogradu ili smeće”, istakla je komšinica ove porodice.

Dodala je da je Slavko je zapalio vatru i u jednom trenutku upao u nju i počeo da gori.

“Čula sam da se priča da se Luka okliznuo i upao vatru. Kada je Slavko vidio da mu brat gori, on je uskočio u vatru da ga pokuša izvući i spasiti, te je i on tom prilikom zadobio teške opekotine”, pojasnila je naša sagovornica.

Dodala je da se Slobodanov najstariji sin oženio i dobio dvoje djece, ali i da su i oni zadobili teške opekotine u požaru koji je izbio u njihovoj kući prije par godina.

Policijskoj upravi Prijedor nije bio prijavljen ovaj slučaj.

Zanimljivo je da i niko iz zdravstvenih ustanova to nije prijavio policiji, iako su trebali po službenoj dužnosti. Tek nakon našeg upita, policija je izašla na lice mjesta i potvrdila da se desila nesreća.

U UKC Republike Srpske rekli su, navodeći inicijale, da je Luka Gačić hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje.

“Pacijent je primljen sa opekotinama glave, obje ruke i prednje strane grudnog koša. Slavko je primljen s opekotinama glave, lica i desne šake. Oba pacijenta su hirurški zbrinu i ostaju na daljem liječenju”, potvrdili su iz UKC RS za “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh