Crna hronika

Ranio suprugu zbog zvocanja

Sedamdesetdvogodišnji Višegrađanin Anđelko Batinić uhapšen je jer je iz pištolja u stomak ranio suprugu Ljeposavu (53) u njihovoj kući u naselju Okolišta, kod Višegrada.

Policija - Bljesak.info

Kako nezvanično saznajemo, incidentu je prethodila svađa supružnika, a povrijeđenoj ženi na licu mjesta je ukazana prva pomoć i prevezena je u Univerzitetsku bolnicu Foča. Zadobila je ustrelnu ranu u stomak, a njeno zdravstveno stanje je bilo stabilno, pišu “Nezavisne“.

Kako “Nezavisne” saznaju, napadač je bio pod dejstvom alkohola. Policiji je priznao da nije želio da povrijedi niti ubije suprugu, a pištolj je potegao kako bi je uplašio i smirio jer nije više mogao da trpi njeno zvocanje.

“Ona je galamila, a on, navodno, nije namjeravao da puca u nju, već da je obuzda i ne zna kako je pištolj opalio”, pojasnio je izvor blizak istrazi.

Kako su naveli iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale učesnika, A.B. terete za pokušaj ubistva jer je iz pištolja pucao i ranio suprugu LJ.B.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT Istočno Sarajevo, koji je zajedno s uviđajnom ekipom Policijske stanice Višegrad na licu mjesta izvršio uviđaj. Policija je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih naprava, predala A.B. iz Višegrada na dalji radi i postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad”, naveli su iz policije.

Kako saznajemo, za njega je zatražen jednomjesečni pritvor zbog bojazni da će uticati na svjedoke i dokaze ili ponoviti djelo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh