Crna hronika

Pucnjava u Drvaru: Potukli se u kafani, pa okršaj nastavili ispred nje

Policajci MUP-a Livanjskog kantona uhapsili su sinoć tri osobe koje se dovode u vezu sa tučom i pucnjavom koja se dogodila ispred jednog ugostiteljskog objekta u Drvaru, a za dvije osobe se traga.

Drvar, BiH - RTS.rs

Kako je potvrdio Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona, policiji je oko 18.45 sati prijavljeno da je ispred ugostiteljskog objekta “Fontana” u Titovoj ulici u Drvaru došlo do pucnjave, nakon čega su policijske ekipe upućene na mjesto događaja.

“Na teren su izašli policajci Policijske stanice Drvar, te je utvrđeno da je u ugostiteljskom objektu došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom, u kojoj su učestvovali G. Š. (48), D. L. (22) i Ž. K. (28) iz Drvara. Oni su potom izašli ispred objekta i tu nastvaili tuču, a kasnije je došlo i do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom je oštećen automobil “mercedes” koji je bio parkiran u neposrednoj blizini, dok povrijeđenih nije bilo”, kazao je Vrdoljak za “Faktor“.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni su uhapšeni, dok se traga za još dvije osobe koje su učestvovale u ovom događaju.

Kako se saznaje, oružje iz kojeg je pucano još nije pronađeno, a istraga je u toku. Više informacija o svemu bit će poznato nakon što se pronađu i ostale osobe koje su učestvovale u incidentu.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci PS Drvar i MUP-a Livanjskog kantona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh