Crna hronika

Tri godine od stravičnog ubistva Arnele Đogić: Ovo je ispovijest monstruma koji su ubili djevojku

Danas se navršavaju tri godine od stravičnog ubistva 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova. Nju su na svirep način ubili monstrumi Muriz Brkić i Avdija Selimović.

Muriz Brkić, Avdija Selimović i Arnela Đogić - Hayat.ba

Muriz Brkić i Avdija Selimović priznali su da su ubili Arnelu Đogić tako što su joj zadali smrtonosne ubode nožem u vrat, nakon čega su je bacili niz liticu.

Selimović se na monstruozni čin odlučio kada je prvi put vidio svoju bivšu djevojku Arnelu s drugim muškarcem u Olovu. Sve je pomno isplanirao i u svoj monstruozni plan uključio prijatelja i školskog druga Muriza Brkića. Nalaz obdukcije je pokazao da je Arnela imala nekoliko uboda nožem po vratu, a uočeni su i lomovi ključne kosti i kičme koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice.

U “Slučajevima X” u julu 2018. godine objavljena je ispovijest Avdije Selimovića i Muriza Brkića, osuđenih na po 40 godina zatvora zbog ubistva Arnele Đogić u Olovu 2016. godine. Ovo je nezapamćen zločin u postratnoj BiH. Način izvršenja ubistva šokirao je javnost u BiH i regiji. Slučaj kakav ne pamte ni sudija, ni odbrana, ni tužilaštvo.

Nakon izricanja presude, sudija je izjavio kako je ovo djelo primjer popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da bi se ubila osoba bez ikakvog razloga. Sudija je kazao i kako je ovo jedan od rijetkih slučajeva da je izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri. Količina bijesa i sile te način ubijanja osobe zahtijeva svaku osudu, rekao je sudija koji je Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću izrekao ukupno 80 godina za ubistvo Arnele Đogić.

Hayat” je priloženu video-priču objavio uz saglasnost porodice rahmetli Arnele Đogić:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh