Crna hronika

Gost diskoteke spasio Adnana Okanovića: Napali Okanovića u diskoteci, Kabilovićev poznanik potegnuo nož na inspektora

Berizu Kabiloviću, koji se sumnjiči da je skupa sa Selverom Salimovićem Švrćom u diskoteci u Tuzli napao istražitelja MUP-a TK-a Adnana Okanovića, određen je pritvor od 30 dana. Kabilović, koji se tereti za nasilničko ponašanje, tokom saslušanja u Tužilaštvu branio se šutnjom, potvrdio nam je njegov advokat Bakir Hećimović, prenosi Oslobođenje.

Beriz - Source.ba

Podsjetimo, inspektor Okanović je radio na predmetu koji se vodio protiv Kabilovića i kriminalne grupe koju je ovaj predvodio. Okanović, koji je u kumskim vezama sa vlasnikom diskoteke Viva, 10. decembra 2018. posjetio je ovu diskoteku i tamo naletio na Kabilovića, Selimovića i još 5-6 Kabilovićevih prijatelja. Nezadovoljan što ga je inspektor privodio, Kabilović i Selimović su nasrnuli na inspektora, a jedan njihov poznanik iz Živinica navodno je potegnuo i nož na Okanovića. Možda bi se cijeli ovaj sukob završio mnogo gore po Okanovića da jedan gost diskoteke nije bio priseban i otvorio požarni izlaz, kroz koji se policijski inspektor izvukao iz objekta. Taj gost diskoteke je potom zaključao vrata i tako spriječio Kabilovića i ostale da krenu za inspektorom.

Salimović je zbog ovog napada osuđen na godinu zatvora, nakon što je sa Tužilaštvom sklopio sporazum i priznao krivnju da je inspektora udario šakom. Nakon tog incidenta, Kabilović je pobjegao iz BiH te je za njim bila raspisana međunarodna potjernica. Dva dana nakon objavljivanja potjernice, Kabilović je u pratnji svog advokata došao u Tužilaštvo i predao se, prenosi Oslobođenje.

Policijskom istragom će se utvrditi da li je Kabilović stajao iza pokušaja ubistva Nermina Nakičevića, zvanog Roša, pripadnika klana Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac. Naime, Kantonalni sud u Tuzli 17. februara odredio je pritvor Amiru T., Kabilovićevom bliskom saradniku, jer je 15. februara navečer u Ulici Prve inžinjerske brigade pokušao ubiti Nakičevića. Amir T. je prišao BMW-u u kojem je bio Nakičević te je uperio pištolj u njegovu glavu, no metak se zaglavio u cijevi.

Podsjećamo, Kabilović je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, zbog čega je i osuđivan. Teško je ranjen 2014. prilikom pucnjave koja se dogodila na Brčanskoj Malti u Tuzli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh