Crna hronika

Dramatičan video iz Tuzle: Vatrogasci se bore sa vatrom na pijaci

Dramatičine scene iz Tuzle. Danas oko 11:30 sati došlo je do izbijanja velikog požara na Gradskoj pijaci.

Požar u Tuzli - Vijesti.ba

Požar koji je danas oko 11.20 sati zahvatio Gradsku pijacu u Tuzli, izazvao je paniku među građanima. Gusti dim gotovo je prekrio cijeli grad, a oko same pijace stigao je veliki broj sanitetskih, vatrogasnih i policijskih vozila.

Policijskoj stanici Centar prijavljen je oko 11.20 sati požar na Gradskoj pijaci. Ima povrijeđenih i osoba koje su zatražile ljekarsku pomoć zbog gušenja. Za sada ne možemo govoriti o uzrocima požara – izjavila je za “Fenu” glasnogovornica MUP-a TK Bedrija Suljić.

Vatra je, prema nezvaničnim izjavama prodavača na pijaci, izbila u dijelu gdje se prodaju odjevni predmeti i plastika. Prema nekima, došlo je do eksplozije plinske boce, ali informacija nije potvrđena od policije.

Pijaca je skoro u cijelosti izgorjela, a širenje vatre na susjedne stambene i druge objekte, spriječili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Prve informacije govore da ima nekoliko povrijeđenih osoba, ali taj podatak, prema riječima glasnogovornice UKC Tuzla Ersije Aščerić, još nije zvaničan.

Materijalna šteta je velika, a veliki broj prodavača je ostao bez robe za prodaju, a time i bez sredstava za život.

Ovo je drugi veliki požar na tuzlanskim pijacama posljednjih godina. U maju 2017. godine u cijelosti je izgorjela tzv. Hametova pijaca, odnosno, “buvljak” u naselju Sjenjak, u istočnom dijelu Tuzle.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh