Crna hronika

Hrustiću za ubistvo bivše supruge i njenog partnera 30 godina robije

Vrhovni sud RS-a osudio je Aliju Hrustića (50) iz Kamičana kod Prijedora na 30 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva bivše supruge Azre Hrustić (35) i njenog partnera Envera Halilagića (41) iz Bihaća.

Alija i Azra Hrustić - Avaz.ba

Vrhovni sud potvrdio je presudu Okružnog suda u Prijedoru, ali je preinačio u djelu koji se odnosi na izrečenu kaznu koja je, u odnosu na onu koju je izrekao Oružni sud u Prijedoru manja za pet godina.

Zločin se dogodio 27 maja pretprošle godine u Srednjim Jakupovića kod Prijedora u kući starije žene kod koje je Azra, koja je napustila Aliju stanovala sa sinom.

U toj kući Hrustić je na spratu u sobi zatekao Azru i Halila koje je iskasapio nožem i sjekirom, nanijevši im 55 udaraca. Nakon surovog ubistva Hrustić je prvo otišao kući gdje se navodno pokušao objesiti, a potom se predao policiji, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh