Crna hronika

Šest i po godina robije zbog 1.758 KM

Kantonalni sud u Zenici osudio je na ukupno šest i po godina zatvora Emira Pašanbegovića i Miralema Karahodžića za dvije odvojene pljačke, tokom kojih su, po presudama, ukrali 1.758 KM.

nezavisne

U prvostepenoj presudi protiv Pašanbegovića, zvanog Pašan, kojom je on osuđen na pet godina, navodi se da je kriv za razbojništvo počinjeno 11. marta 2017. godine pet minuta nakon ponoći.

“Naredio je S.I. da mu preda novac, zamahujući nožem, oštricom okrenutom prema S.I. te mu opsovao ‘krvavu majku’ i naredio da vadi pare, a zatim ga više puta drškom noža udario po glavi”, navodi se u presudi, a potvrđeno je “Nezavisnim”.

Dodaje se da je S.I., da bi se odbranio, lijevom rukom uhvatio oštricu noža.

“Tada je optuženi Pašanbegović nož povukao prema sebi i porezao lijevu ruku S.I. nanijevši mu lakšu povredu u vidu dvije posjekotine dlana lijeve šake i nagnječenje glave u predjelu čela”, ističe se u presudi.

Dodaje se da se S.I., kako bi spriječio krvarenje, uhvatio desnom rukom za lijevu i pogeo se naprijed.

“U tom trenutku mu je Pašanbegović oštricu noža stavio pod vrat, ponavljajući ‘pare, pare’, pa kada je S.I. zbog straha za život prestao dalje pružati otpor, Pašanbegović mu je zavukao ruku u džep i uzeo oko 700 KM”, ističe se u presudi.

Karahodžić, zvani Tale, osuđen je na godinu i po zatvora, a i u tom slučaju riječ je o prvostepenoj presudi.

“Kriv je što je 11. avgusta 2018. godine, između 15.30 i 15.40, ušao u sportsku kladionicu, pa prijetnjom da će nožem napasti radnicu A.O., obratio joj se riječima: ‘Izvini, seko, sada ću ti ući za pult i uzeti sav novac'”, navodi se u presudi.

Kako se dodaje, na to mu je radnica odgovorila: “Nećeš moći”.

“Nakon toga je nož koji je imao u lijevoj ruci uperio u radnicu, a ona se, bojeći se za život i bezbjednost, odmakla od kase, iz koje je uzeo 1.058 KM”, ističe se u presudi,pišu Nezavisne

Zanimljivo je da je on potom s tim novcem, kako piše u presudi, otišao u prodavnicu sportske opreme, u kojoj je kupio odjeću, u koju se u kabini presvukao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh