Crna hronika

Sarajevska policija uhapsila Širokobriježane sa 200 kilograma duhana

Policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jutros su u 8.15 sati u mjestu Raštelica na magistralnom putu M-17 uhapsili dvije osobe kod kojih su našli veliku količinu rezanog duhana.

Droga - MUP KS

“Policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo VW Passat, reg. broja K34-J-923, kojim je upravljao V.G. rođen 1959. godine, u Širokom Brijegu, gdje je i nastanjen, i suvozač T.Š. rođen 1971. godine iz općine Široki Brijeg.
Prilikom pregleda vozila na zadnjem sjedištu i u prtljažniku, u PVC vrećama nalazio se rezani duhan, u količini većoj od 200 kilograma, za koji navedene osobe nisu posjedovale odgovarajuću dokumentaciju”, saopćeno je iz MUP-a.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac Kantona Sarajevo i dežurni tužilac Tužilaštva BiH , kao i službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, piše “Klix“.

Navedene osobe i pronađeni duhan, su predati u dalju nadležnost i postupanje službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh