Crna hronika

“Zalutao u BiH”: Među migrantima u Ključu pronađen državljanin Njemačke

Policija u Ključu pronašla je prije nekoliko dana među migrantima koji su pretežno iz Afganistana i jednog državljanina Njemačke.

Niclas Armin Munding - Avaz.ba

On je otkriven u centru grada, a kasnije je utvrđeno da živi u migrantskom kampu. Kod njega su pronađeni i lični dokumenti te pasoš Njemačke. Riječ je o Niclasu Arminu Mundingu, koji je rođen 1. septembra 1993. godine.

On je volonterima jedne humanitarne organizacije ispričao da je beskućnik u Njemačkoj, ali da ne zna kako je završio u BiH, piše “Avaz“.

Niclas Armin Munding – Avaz.ba

“Mnogo je dezorijentisan i rekao je da nema nikoga u Njemačkoj. Policija sada sve provjerava. Pasoš mu je istekao, a o svemu je obaviještena i Ambasada Njemačke u Sarajevu”, rekli su volonteri koji su s njim komunicirali.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh