Crna hronika

DONESENA ODLUKA: Ako se niko ne javi, ćetverostrukog ubicu Gačića ukopat će sutra i to bez…

Asmir Hodžić, izvršni direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Pokop” u Sarajevu, potvrdio je da je “Pokop” dobio od Tužilaštva Kantona Sarajevo dopis u kojem se navodi da su stvoreni uvjeti da se izvrši ukop višestrukog ubice Edina Gačića u Sarajevu, javlja “Dnevni avaz”. Hodžić je potvrdio da ukop treba biti obavljen sutra ili prekosutra na groblju Vlakovo.

– Mi smo jutros zvanično dobili dopis od Tužilaštva KS da se može izvršiti ukop Edina Gačića. Mi smo odlučili da bude ukopan na aktivnom komunalnom groblju, a to je G r a d s k o g r o b lje V la k o v o . Ukop će biti obavljen u redovnoj proceduri – izjavio je Hodžić. Trenutno se tijelo Edina Gačića nalazi u mrtvačnici “Pokopa”.

Do sada se, potvrdio je Hodžić, nije javio niko od Gačićeve rodbine. Što se tiče troškova ukopa, Hodžić tvrdi da još nema preciznih informacija o tome.

Što se tiče vjerskog obreda, navodi Hodžić, “Pokop” ne organizira vjerski obred, nego čeka da se javi rodbina koja odlučuje o tome. Ukoliko se ne javi rodbina, G ač i ć ć e biti u k o p a n b e z p ris u s t v a vje r s k o g s lu ž b e nik a . Edin Gačić, višestruki ubica, ubijen je 12. februara u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka. Ubijen je nakon što je bio u višednevnom bijegu, nakon ubistva Sauda Sultanića u Konjicu i policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina. Ranije je ubio još dvije osobe, uključujući svoju majku, zbog čega je bio na dvadesetogodišnjoj robiji, s koje je izašao 2017. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh