Crna hronika

Edin Gačić bit će ukopan na sarajevskom groblju Vlakovo

Asmir Hodžić, izvršni direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća ‘Pokop’ u Sarajevu, potvrdio je za “Avaz” da je ‘Pokop’ dobio od Tužilaštva Kantona Sarajevo dopis u kojem se navodi da su stvoreni uvjeti da se izvrši ukop višestrukog ubice Edina Gačića u Sarajevu.

Edin Gačić - Twitter

Hodžić je potvrdio da će ukop biti obavljen na groblju Vlakovo.

Mi smo jutros zvanično dobili dopis od Tužilaštva KS da se može izvršiti ukop Edina Gačića. Mi smo odlučili da bude ukopan na aktivnom komunalnom groblju, a to je Gradsko groblje Vlakovo. Ukop će biti obavljen u redovnoj proceduri – kazao je Hodžić.

Ukop Gačića najvjerovatnije će biti obavljen sutra ili prekosutra, kazao je Hodžić.

Trenutno se tijelo Edina Gačića nalazi u mrtvačnici ‘Pokopa’. Do sada se, potvrdio je Hodžić, nije javio niko od Gačićeve rodbine. Što se tiče troškova ukopa, Hodžić kaže da još nema preciznih informacija o tome.

Što se tiče vjerskog obreda, kaže Hodžić, ‘Pokop’ ne organizira vjerski obred, nego čeka da se javi rodbina koja odlučuje o tome. Ukoliko se ne javi rodbina, Gačić će biti ukopan bez prisustva vjerskog službenika.

Edin Gačić, višestruki ubica, ubijen je 12. februara u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka. Ubijen je nakon što je bio u višednevnom bijegu, nakon ubistva Sauda Sultanića u Konjicu i policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina. Ranije je ubio još dvije osobe, zbog čega je bio na dvadesetogodišnjoj robiji, s koje je izašao 2017, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh