Crna hronika

Bosanac ostavio bez teksta policiju: Ako ne mogu voziti, uživat ću u lijepom vremenu

U subotu popodne patrola saobraćajne policije uočila je šleper s poluprikolicom slovenskih registarskih oznaka koji je s parkirališta Teisenberg krenuo u smjeru Münchena na njemačkom autoputu A8.

No image - Haber.ba

Kada je šleper izašao na autoput, iznenada se zaustavio u desnoj traci, piše Traunsteiner Tagblatt.

Policajci koji su se tamo našli odmah su osigurali mjesto svojim vozilom za hitne slučajeve i omogućili vozaču slovenskog šlepera da se vrati nazad na parkiralište.

Vozač šlepera, 61-godišnji državljanin BiH, imao je problemima s automatskim mjenjačem svog Iveco šlepera, dok je putni računar ukazivao na kvar u kontroli prijenosa.

Policajci su zatim malo bolje pogledali šleper i odmah uočili da transmisija nije jedina slaba tačka vozila.

Pokazalo se da su u funkciji samo dvije od šest kočnica na točkovima potpuno napunjene poluprikolice. Na ostalim točkovima kočione pločice bile su potpuno potrošene.

Ne samo to, ispod cerade pojavila se izbočina na jednoj strani što je ukazalo na neosiguran teret – gajbe i kutije.

Protiv vozača iz BiH pokrenut je prekršajni postupak zbog upravljanja neispravnim vozilom na kojem je bio neosiguran teret. Morao je položiti depozit u iznosu višem od 200 eura, a dobit će i jedan kazneni bod.

Također, sankcije očekuju i vlasnika vozila iz Slovenije jer će saobraćajna policija o incidentu obavijestiti Federalni ured za robni promet.

Slovenski šleper i vozač iz BiH odmah su isključeni iz saobraćaja, uz oduzimanje dokumenta. Reakcija bosanskog vozača ostavila je policiju bez teksta: “Ako mi ne date da nastavim vožnju u mom šleperu, makar ću ovdje uživati u lijepom vremenu.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh