Crna hronika

Davor Dragičević: “Jedan od motiva ubistva je kum Dragana Lukača. Šifra – Talija…”

“Ako ikada dođe do sudskog procesa, neka oni kažu motiv ubistva. Do završetka sudskog procesa, nema potrebe da govorim. Institucije treba da urade svoj posao. Ipak, reći ću vam da je jedan od motiva kum Dragana Lukača. Šifra je Talija”, poručio je Davor Dragičević u emisiji “Puls naroda” “BN” radija.

Davor Dragičević - Nezavisne.com

Vrh MUP-a Republike Srpske umiješan je ubistvo Davida Dragičevića. Ubice i saučesnici će morati da odgovaraju za zločin, kazao je otac ubijenog mladića Davor Dragičević. Poručio je da zna ko su ubice njegovog sina, piše “BN“.

Za mene su ubice i saučesnici izjednačeni i postoje samo ubice. To su Filip Ćulum, Nikola Ćulum, Strahinja Momić, Džombe konobar, nalogodavac Darko Ilić, inspektor Bojan Karanović, Aljoša Borković, Dalibor Blagojević, Miloš Bandić, Dalibor Vrećo, Želimir Lepir, Željko Karan, Ivica Milosavljević, Dragan Lukač, Darko Ćulum, Novković, Spasojević, Milorad Dodik, Željka Cvijanović. Željka Cvijanović je desetog maja prije Skupštine, u kojoj sam sudjelovao, dobila listing poziva njenog sina Filipa za zadnjih godinu dana. Zato se onako ponašala“, kazao je Dragičević.

Govoreći o motivu ubistva, Davor je kazao da institucije treba da urade svoj posao.

Ako ikada dođe do sudskog procesa, neka oni kažu motiv. Do završetka sudskog procesa, nema potrebe da govorim. Institucije treba da urade svoj posao. Svoj put vrlo dobro znam. Jednog dana ću sigurno uzeti pravdu u svoje ruke“, poručio je on.

Ipak, otkrio je jedan od motiva ubistva.

Jedan od motiva je kum Dragana Lukača. Šifra je Talija“, rekao je Davor.

Svi dokazi su predati Tužilaštvu. Slučaj je istražen. Uprkos tome, institucije ništa ne rade na predmetu ubistva i ubice šetaju slobodno, kazao je Dragičević.

Imate sve dokaze u Tužilaštvu. Dalibor Vrećo, Želimir Lepir i Siniša Kostrešević vrlo dobro znaju ko je ubica i šute. Slučaj je riješen. Uputite pitanje Siniši Kostreševiću, koga i sad smatram ubicom mog djeteta, da odgovori na pitanje ko je ubio Davida. Dragan Lukač ga je sada stavio kao svog cuku u kabinet. Siniša Kostrešević je sve istražio i sve zna. Inspektor Siniša Kostrešević je istražio slučaj. I on je ucijenjen i slijepo vjeruje Miloradu Dodiku koji ga je izmanipulisao, ali kao što sam stao pred njega i rekao: ‘Sve si prevario sa svojim obećanjima, ali Davora Dragičevića nećeš’“, poručio je on.

Kako je rekao, predstavnici vlasti i institucija su nudili i ‘žrtveno jagnje’.

“Što se tiče sudskog procesa, lično preko Milorada Dodika došao je prošireni advokatski tim. Taj dan su došli da ponude žrtveno jagnje, da idemo na ručak i da se država predstavi kao da je riješila ubistvo. Međutim, ja sam od početka znao istinu, kao i moj advokat. Vješto smo to izbjegli. Otkazao sam im punomoć i meni niko nikad neće ponuditi žrtveno jagnje, niti ću pristati na to. Znam ko stoji iza ubistva mog djeteta. Dok god svi ne budu privedeni pravdi, ja odustati neću. Ponudili su Đorđa Rađena, Filipa Ćuluma, koji su sudjelovali i još dvojicu inspektora. Svi koji su umiješani, uključujući Milorada Dodika i Željku Cvijanović, odgovarat će. Sve imam dokumentovano. Ako me likvidiraju i ubiju, ima ko da nastavi”, istakao je on.

Istakao je da cijeli MUP RS zna ko je ubio Davida Dragičevića.

“MUP RS je zločinačka organizacija. Lukač rukovodi zločinačkom organizacijom. Ni Dodiku se ne javlja na telefon. Pošto nema vojske, ima MUP iza sebe. Oni mu slijepo vjeruju. Prodat će i oca i majku i ubiti za Dragana Lukača. Pripadnici MUP-a nemaju ni čast, ni poštenje. Nijedan pripadnik MUP-a nije skinuo uniformu. Ubijeno je dijete od 21 godinu. Znaju da su to uradile njihove kolege. Ako ne znaju, neka pogledaju dokaze. Meni niko ne treba vjerovati, evo vam svi dokazi koje sam do sada predočio”.

Davor je poručio da je napustio zemlju kako ne bi bio likvidiran. U Banjaluku se neće vratiti.

“Moram biti živ i ispuniti svoje obećanje. Htjeli su da me zatvore na mjesec dana bez osnove pod optužnicom za državni udar i da mi tamo namjeste druge procese i smrt u zatvoru, da bude zadesna smrt, kao mom sinu.

U Banjaluku se neću vratiti, nemam gdje. Ni grob moga sina neće ostati tamo. Hoću da sinu idem na grob. Ne mogu više da gledam trg, ni ulice. Narod volim, uz njega sam, ali taj grad i država meni ništa ne predstavlja”.

Opozicija je zloupotrijebila i prevarila narod, ističe Dragičević.

“Opozicija se udobno smjestila u foteljama i ne radi ništa. Oni su na grupi ‘Pravda za Davida’ dobili 90 posto glasova i ništa nisu uradili. Nisu stali iza naroda i prevarili su sopstveni narod. Imaju odgovornost prema svakom pojedincu”.

Dodaje da je politiku prvo umiješao sadašnji član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Prvo je politiku umiješao Milorad Dodik, ulaskom u moju kuću, da izjavi saučešće, kao i Dragan Lukač. Dva okorjela zločinca i ubice mog djeteta. Kom konobaru u svijetu ministar dolazi u kuću, predsjednik, koji konobar govori u Narodnoj skupštini i za čije dijete se sastavlja Anketni odbor, ako je sve kako treba? To se nikad u istoriji nije dogodilo. Imate i zločinačku press konferenciju, na kojoj nikad nisu sjedili u tom sastavu – patolog, vrh MUP-a RS, bez tužioca. I Milorad Dodik na televiziji kod Marića govori da je moje dijete narkoman, tumači porodične odnose… Ko je on? Je li on patolog ili psiholog?!”, upitao je Davor.

Policija Srpske progoni i maltretira sopstveni narod. Htjeli su da me ubiju, kaže Dragičević.

“Policija je pod naredbom Dragana Lukača htjela da ubije mene i da završi sa grupom ‘Pravda za Davida’. Nije im uspjelo i neće nikad. Direktna naredba ubice Dragana Lukača, koju je provodio Miloš Bandić, koji je mene uhapsio i koji je prijetio Stanivukoviću. On i dalje ide na posao. Niko nije ni za šta odgovarao. Ubice se nagrađuju višim pozicijama. Neće niko ni odgovarati.

Vidjeli ste kada su uhapsili mene, majku Suzanu i uži krug članova ‘Pravde za Davida’. MUP RS tuče žene, djecu, stare i bolesne i sklanja znamenje Davida Dragičevića sa trga. Taj dan je počela lična osveta Dragana Lukača i Milorada Dodika prema meni, mojoj porodici i grupi ‘Pravda za Davida’. Žele da nas unište, zatvore i likvidiraju. Država i njene institucije stoje iza ubistva mog djeteta”, kaže Dragičević.

Davor ističe da u Srpskoj ne postoji pravda. Ipak, dodaje, pravdu će dobiti na svoj način.

“Kad sam bio kod Siniše Kostreševića i kad mi je rekao: ‘Davore, riješiće se, pa makar za trideset godina..’. To je jedna obična budala i zlikovac. Meni je pedeset godina i on meni govori da će se to riješiti za trideset godina, kad ja umrem. Meni za trideset godina ne treba ništa. Moje dijete mora dobiti pravdu, a ja ću dobiti pravdu na svoj način”.

“U Republici Srpskoj, MUP naređuje Tužilaštvu istragu, a ne obrnuto. Dragan Lukač je zvao Želimira Lepira da zaključi predmet, da je David narkoman, lopov, samoubica koji se ubio u Crkvenoj. Dok god taj sistem postoji i Visoko sudsko i tužilačko vijeće i dok god je na čelu Milan Tegeltija, ne postoji pravda”.

Ističe da se nije borio za ovakvu Republiku Srpsku.

“Ja sam stvarao Republiku Srpsku, učestvovao sam u ratu. Ali ne ove Republike Srpske, privatne, koja mi je ubila dijete. Bio sam u rovu, liječio se četiri godine. Nisam se za to borio. Stvarao sam državu koja mi je ubila dijete. Naroda se nisam odrekao, niti ću ikad”.

Nagrada od 50.000 eura raspisana je za nove dokaze u slučaju David Dragičević. Najviše nade polaže se u pronalazak snimka sa Raiffeisen banke u Banjaluci.

“Na snimku se jasno vidi ‘dačia’, dva inspektora i jataci kako premlaćuju i odvode Davida Dragičevića. Ubili su mi dijete i uzeću im sve. Dijete mi niko neće vratiti. Dobro znam šta je moje dijete preživljavalo šest noći sa pripadnicima MUP-a. Vidjeli ste audio-snimak kad Miloš Bandić kaže šta se sve može dogoditi”.

Odgovarajući na optužbe da je unovčio smrt sina, Davor je kazao:

“Nijedan fening nisam podigao. Te pare koje spominju portali bliski Miloradu Dodiku, neka im je na dušu. To samo govori koliko vrijedi život djece. Moje dijete, moja porodica i ja nemamo cijenu. Spominjali su da je Soroš poslao 100 miliona. Samo neka spominju i lažu”.

Davor Dragičević je kazao da od institucija Srpske nikad neće dobiti istinu i pravdu. Ipak, kako je rekao, ubice će odgovarati i oproštaja, a ni zaborava nema.

“Narod zna moju poruku, da sam uz njih, kao i oni uz mene. Poručujem im da budu istrajni, da ne rade ništa na silu, da stoje mirno i dostojanstveno. Ja svoj put znam vrlo dobro. Ja halaliti dijete neću. David je ubijen na najsuroviji način od države. To nisu ljudi, to su sotone, a sotona se moramo riješiti.

Hoću pravdu za svoje dijete i sebe. Neću pustiti ubice i zločince. Nikad se neću pomiriti sa gubitkom mog djeteta. Meni život bez Davida ne treba. Želim da moje dijete nađe mir i da dobije pravdu. Bio sam miran, dostojanstven, išao u institucije. Više ne želim. Moj život više nije bitan. Bitna je grupa ‘Pravda za Davida’, bitno je promijeniti svijest ljudi. Moja žrtva neće biti uzaludna. Sa gospodom se može gospodski, ali sa ubicama i sotonama se može samo na njihov način”, poručio je Davor Dragičević u emisiji ‘Puls naroda’ BN radija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh