Crna hronika

Od posljedica gripe u Tuzli umrle dvije osobe

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli dosad su od posljedica virusa gripe tipa A preminule dvije osobe, potvrđeno je za Klix.ba iz ove zdravstvene ustanove.

UKC Tuzla - Faktor.ba

Od početka ovogodišnje sezone gripe do danas u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli preminule su četiri osobe. Dvije osobe su umrle od posljedica teškog oblika akutne respiratorne infekcije (SARI) kod kojih nije potvrđen virus gripe, dok je kod dva pacijenta potvrđena influenca, odnosno gripa tipa A, piše “Klix“.

U Klinici za zarazne bolesti trenutno je hospitalizirano 37 pacijenata, od kojih se pet nalazi u Zavodu za anesteziju u kojem se u zavisnosti od kliničke slike u kontinuitetu ili određenim intervalima spajaju na aparate za vještačko disanje.

Sezona gripe u Tuzlanskom kantonu još uvijek traje, a od početka do danas u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli bilo je hospitalizirano 87 osoba.

Građanima se u ovom periodu savjetuje redovno pranje ruku, stavljanje ruke preko usta prilikom kašljanja, izbjegavanje šetanja na otvorenom, odnosno mjestima gdje je prevelika koncentracija građana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh