Crna hronika

Djevojčica pala s tribine u dvorani Skenderija, doktori joj se bore za život

U sportskoj dvorani Mirza Delebašić danas je za vrijeme takmičenja u brzom klizanju u okviru EYOF-a došlo do teške nesreće kada je šestogodišnja djevojčica pala s tribine i tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede, koje su opasne po život.

Skenderija - Avaz.ba

Kako je za “Avaz” potvrdio direktor JU Hitna pomoć KS Adem Zalihić, djevojčica je pala s visine od pet metara.

Djevojčica je zadobila teške tjelesne povrede, frakturu lobanje na više mjesta, koja je dovela do intrakranijalnog krvarenja. Tom prilikom je došlo i do povećanja trbuha, koja ukazuje na rupturu slezene i oštećenje jetre – kazao je Zalihić.

Istaknuo je da je povrijeđena djevojčica prevezena na KCUS.

Naša ekipa je djelovala stručno i stabilizirala pacijenta, te je transportirali na KCUS. Djevojčica se nalazi na Klinici na neurohirurgiju i u životnoj je opasnosti. Urađena su dva CT snimka, a kasnije će se znati da li će biti potrebna operacija – kazao je Zalihić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh