Crna hronika

OPASAN VIRUS NE JENJAVA: Od početka sedmice dvije nove žrtve gripa

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske od početka ove sedmice prijavljeno je da su dva pacijenta preminula od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

Doktor - Ilustracija/Wikimedia.org

Univerzitetski klinički centar bh. entiteta RS prijavio je da su oba preminula pacijenta bila starije životne dobi, sa brojnim komorbiditetima, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa influence tipa A.

Kada su u pitanju oboljeli, uočava se značajan pad prijavljenih slučajeva sve tri grupe infekcija. Broj prijavljenih SARI slučajeva u Univerzitetskom kliničkom centru RS je uveliko smanjen. Ovakvi podaci najavljuju predstojeći pad aktivnosti virusa influence, što upravo i odgovara očekivanoj epidemiološkoj situaciji za period u kojem se nalazimo – saopštili su iz IJZ RS, piše “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh