Crna hronika

POLICAJAC UBIJEN NA DUŽNOSTI: Dževad Poturak šokiran smrću kolege, traži da se proglasi vanredno stanje

Mahir Begić iz hadžićkog naselja Lokve, pripadnik FUP-a i časni policajac, sinoć je na svirep način ubijen dok je bio na dužnosti.

Dževad Poturak - Srpskainfo

Begić je važio za uzornog policajca, koji je tokom svoje dugogodišnje karijere bilježio samo uspjehe, piše “Srpskainfo“.

Od Begića se oprostio i njegov kolega, bivši pripadnik FUP-a, odnosno Specijalne policijske jedinice, i najbolji K-1 borac BiH Dževad Poturak.

Poturak je na svom Facebook nalogu napisao da nema riječi za sinoćnji incident te da bi se u BiH trebalo proglasiti vanredno stanje dok se ubica ne uhvati.

Od Begića su se oprostili i mnogobrojni građani BiH. Na njegovom Facebook profilu oni su u komentarima odavali počast stradalom policajcu, a porodici izrazili saučešće.

I predsjednik Upravnog odbora (UO) Sindikata policije Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić teško je pogođen smrću kolege.

Nismo se ni od onih ubistava (Adisa Šehovića i Davora Vujinovića) oporavili, sada ponovo nova tragedija – kazao je sinoć za “Avaz” Hadžiabdić.

U saopštenju koje je Sindikat uputio nakon tragedije Hadžiabdić je izrazio najdublje saosjećanje porodici, prijateljima i kolegama ubijenog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh