Crna hronika

Igor Pečenković o napadu migranata: Hodaju bez ikakvog dokumenta, mogu svima ući u kuću i svi se zovu Muhamed Ali. Ovdje će biti sve gore i gore

Poznati bosanskohercegovački bubnjar iz Bihaća Igor Pečenković sinoć je napadnut u haustoru zgrade u bihaćkom naselju Ozmice. Pečenkovića su napala tri migranta koja su, kako kaže, govorila njemu nepoznatim jezikom i koje je istjerao iz zgrade.

Migranti u Bihaću - USN.ba

“Sinoć sam došao kući, ušao u haustor oko 21.30 sati. Tu su bila tri migranta koja sam ja htio istjerati. Nekako sam ih istjerao. Nešto su mi odgovorili na meni nepoznatom jeziku. Tada sam ja malo povisio ton, nakon čega sam dobio udarac u potiljak. I od toga se ničega ne sjećam naredna dva sata”, govori Pečenković za “Source“.

Pohvalio je rad policajaca Salhovića, Šušnjara i Alijagića te dodao da nema nikakvih primjedbi na rad policije.

U trenutku kada je došao svijesti nije pozvao policiju ni hitnu. Kako nam je rekao jutros je otišao u Policijsku stanicu i dao izjavu.

“Sve sam im ispričao kako se desilo. Pohvalio bih policajce Salihovića, Šušnjara i Dinku Alijagića. Ja sam njima sve ispričao. Bili su izrazito korektni. Sada su po internetu nekakve priče da sam dobio nekakvu kaznu. Nije bilo nikakve kazne. Moja greška je što sinoć nisam pozvao policju, ali ja sam bio u stanju šoka i zvao sam suprugu i dijete da dođu u stan”, govori Igor.

Napad se desio u stambenom naselju Ozmice, a kako Igor navodi čuo je da je bilo još napada koje su počinili migranti.

“Grad se nikako ne nosi sa problemom velikog broja migranata. Policija ima probleme, njih je malo, a migranata sve više. Ljudi se slomiše, nemaju godišnjih odmora, rade po 24 sata dnevno. Ovdje će biti sve gore i gore”.

O ovom slučaju se kako kaže Igor zna, jer je on medijska ličnost. Međutim, smatra da možda ima i težih slučajeva napada koji se prešućuju te da bi u budućnosti građani Bihaća mogli imati dosta problema.

“Nemaju oni u policiji kapaciteta da vladaju sa sve većim brojem migranata u Bihaću. Hodaju bez ikakvog dokumenta, svi se zovu Muhamed Ali”, zaključio je Igor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh