Crna hronika

Pogledajte kako danas izgleda srušeni most na Ilidži

Vodena bujica srušila je jučer pješački most na rijeci Željeznici koji povezuje naselja Lužani i Pejton na Ilidži.

Srušeni most na Ilidži - N1info.com

Do urušavanja mosta, čija izgradnja nije završena, došlo je usljed porasta vodostaja rijeke, a što je rezultat obilnih padavina i topljenja snijega.

Pored mosta koji je trebao da spaja Lužane i Pejton, situacija je bolja u odnosu na jučer s obzirom da su odmah po rušenju mosta izašli na teren pripadnici Kantonalne uprave Civilne zaštite gdje su napravili branu i tako zaštitili okolne objekte. Istaknuto je kako ovaj most nije bio završen, te da je njegova izgradnja trebala biti završena u maju ove godine, s obzirom da je gradnja počela u maju 2018. godine, prenosi “N1“.

Naglašeno je i kako se u ovim trenucima ne može pristupiti daljoj sanaciji ovog objekta.

Srušeni most na Ilidži – N1info.com

Iz Kantonalne uprave Civilne zaštite su kazali kako nema ugroženih stambenih objekata, ali da će situaciju pratiti i izlaziti na intervencije ukoliko to bude potrebno.

Također, zatražena je hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, kako bi se razgovaralo o problemima nakon poplava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh