Crna hronika

Smail Šikalo planirao prebaciti tonu i pol kokaina u BiH

Zanimljivo je da je Šikalo boksački prvak BiH, akademski obrazovan. Ima diplomu Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, koju je stekao u rujnu 2015. godine.

Sud u Peruu donio je odluku i odredio pritvor Sarajliji Smailu Šikalu te Peruancima Victoru Gerhard Pinillu Baci, Carlosu Pastoru Paredesu i Javieru Anibalu Roqueu Montesinosu zbog krijumčarenja tone i pol kokaina. Pritvoreni su na 18 mjeseci. Oni su prva skupina dilera koja je pala nakon rekordne zapljene droge, piše “Dnevnik“.

Sud je na 36 mjeseci pritvorio i zadnju skupinu uhićenih narkodilera. Pritvoreni su u zatvoru El Milagro. U pitanju su: Ramiro Alvarado Herrera, Alcides Alvarado Herrera, Marko Antonio Leon Ventura, Monica Ysabel Limay Ramirez i Luzmila Haydee Rodriguez Montalvo.

Droga je iz regije Vraem, legla narkomafije, stigla u Truhuljo, prošavši kroz gradove Huanuko, Limu i Gvadalupe. Sve ukazuje na to da su kokain planirali prebaciti u Europu preko sjevera Perua, a njegovo konačno odredište trebala je biti Bosna i Hercegovina. Šikalo je bio veza s Europom.

Iz peruanskog tužiteljstva naveli su kako Šikalo ne posjeduje nikakvu dokumentaciju o ulasku u Peru, a njegov zaplijenjeni mobitel je šifriran. Narkodilerima za ovo kaznenokrivično djelo u Peruu prijeti 25 godina zatvora.

Istražitelji su 6. siječnja zaplijenili 1.387 kilograma kokaina. Droga je u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Truhulju bila skrivena i spremna, upakirana i označena s BH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh