Crna hronika

Policija provodi istragu o ubistvu: Motiv svađa zbog duga?

Motivi ubistva maloljetnog D. V. iz Mostara koga je sinoć iza 19 sati kod kopa u Vihovićima iz automatske puške sa više hitaca usmrtio vršnjak Jozo Džidić, zasad nisu poznati.

Vihovići - Haber.ba

Od početka se pretpostavlja da je ubistvu prehodila svađa zbog novčanog duga, ali u MUP-u HNK-a o tome nisu željeli.

Glasnogovornik Ljudevit Marić kazao nam je da se od sinoć provodi krim-istraga i vrše krim-tehnička vještačenja. Policija je u stalnom kontaktu sa dežirnom tužiteljicom, koja je naložila obdukciju tijela ubijenog.

Uzimamo iskaze i nastojimo složiti mozaik. Poduzet ćemo sve dalje mjere i operativne radnje kako bismo došli do motiva djela. Moramo biti pažnjivi i strogo se držati pravila, jer je riječ o malodobnim osobama, rekao je Marić.

U MUP-u još uvijek ne znaju je li se Džidić do prostorija dovezao ili je došao pješke kako bi prijavio djelo. Automobil u kojem je pronađen ubijeni prebačen je u krug PU Mostar. Policija još uvijek nije utvrdila ni “porijeklo” vozila hunday. Podsjećamo, ubistvo se dogodilo sinoć, a ubica je sin Mladena Džidića koji je nedavno pobjegao iz mostarskog KPZ-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh